top of page
Search

Τι κάνει τη μέθοδο της Anusara Hatha Yoga τόσο ξεχωριστή;

Το σώμα μας έχει ένα πεδίο ενέργειας, κι επεξεργαζόμαστε τον κόσμο μέσω αυτού. Όσο πιο συνδεδεμένοι νιώθουμε ενεργειακά τόσο πιο υγιείς αισθανόμαστε. Η ενέργεια εγκλωβίζεται στους μυς, τους συνδέσμους, τη σπονδυλική στήλη, τη φάσια και τα όργανα όταν αγχωνόμαστε. Με τις αρχές ευθυγράμμισης της Anusara Hatha Yoga, επηρεάζουμε θετικά την κίνηση της ενέργειας με αποτέλεσμα να νιώθουμε καλύτερα σωματικά, ψυχικά, συναισθηματικά, πνευματικά. Αλλάζοντας τη συχνότητα δόνησης του σώματος, αλλάζει ο τρόπος ανάπτυξης των κυττάρων. Αλλάζοντας την ενέργεια στο πεδίο γύρω από το σώμα, οδηγούμαστε πιο κοντά στην αίσθηση του ευ ζην.

Η Anusara Yoga λοιπόν ή «Yoga της καρδιάς», που ιδρύθηκε από τον John Friend τη δεκαετία του 1990, παρέχει έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο ευθυγράμμισης του σώματος με αυτό που ονομάζεται «το ιδεώδες αποτύπωμα». Αυτό το αποτύπωμα, είναι ένα ενεργειακό αποτύπωμα του φυσικού σώματος και αντιπροσωπεύει την πιο ιδανική ευθυγράμμιση του σώματος όπου όλα τα μέρη είναι ενσωματωμένα, ανοιχτά και λειτουργούν με τον βέλτιστο τρόπο. Υπάρχει μια συγκεκριμένη ακολουθία βημάτων κατά την οποία το σώμα ευθυγραμμίζεται με αυτό το αποτύπωμα, τα οποία αναφέρονται ως Universal Principles of Alignment™(Καθολικές Αρχές Ευθυγράμμισης). Όπως υποδηλώνει η λέξη Universal(Καθολικές), αυτές οι αρχές ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, όλων των ηλικιών, ικανοτήτων και σταδίων της ζωής. Οι ασκούμενοι της Anusara Yoga καθώς εφαρμόζουν τις αρχές ευθυγράμμισης, αποκτούν εξαιρετική επίγνωση του σώματος και παράλληλα ασκούνται στη yoga μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, καθώς οι αρχές αυτές ευθυγράμμισης συμβάλλουν στο να επιτευχθεί η σωστή μυοσκελετική δομή (ορθοσωμία).


Ωστόσο η Anusara Yoga δεν περιορίζεται μόνο στην τεχνική τοποθέτηση του σώματος στις διάφορες θέσεις (asanas). Στην καρδιά της yoga πρέπει να υπάρχει μια πηγή έμπνευσης, ένα συναίσθημα, μια «Bhavana» ώστε η πρακτική yoga να γίνεται μια δύναμη που μετατρέπει τη ζωή σου σύμφωνα με τη δική σου υψηλότερη πρόθεση.


Έτσι η Anusara Yoga διακρίνεται από την βαθιά ευαισθησία της στην ισορροπία ανάμεσα στις πνευματικές και σωματικές πτυχές μας. Μεγάλη προσοχή δίνεται στο πώς καλλιεργούμε μια στάση/διάθεση - attitude που καθοδηγεί την ευθυγράμμιση - alignment και τη δράση μας - action, τα 3 Α της Anusara.


Εν συντομία τα 3 Α είναι μια αντανάκλαση του πώς η δύναμη (Shakti) της Ανώτατης Συνείδησης (Shiva) ρέει ενεργητικά μέσα μας σε σωματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο.


Κάθε πρακτική της Anusara Hatha Yoga μας εμπνέει να αναζητούμε, με εγκάρδιες προθέσεις, το υψηλότερο καλό τόσο στον εαυτό μας όσο και στους άλλους ανθρώπους. Μαθαίνουμε να αγκαλιάζουμε και να γιορτάζουμε την ποικιλομορφία της ζωής, τις ιδιότητες της καρδιάς μας και να αναζητούμε μια σύνδεση με κάτι μεγαλύτερο από εμάς.




35 views
bottom of page